Tips voor de huwelijksgasten

Door de jaren heen heb ik als wedding planner al heel wat gezien en gehoord van mijn koppels.

Daarom geef ik deze tips die jullie aan de huwelijksgasten kunnen tonen en die ze het best respecteren ;)

Deze lijst zal zeker nog aangevuld worden.

RSVP op de uitnodiging

Geef jullie antwoord op de huwelijksuitnodiging binnen de week; dit zorgt voor minder stress en zo hoeft het koppel niet hun hele gastenlijst af te gaan eenmaal de deadline er aankomt.

Respecteer de dresscode

Staat er casual chic, tenue de ville of een kleurenpalet op de uitnodiging, houd je hier dan ook aan. Het koppel heeft dit voor een reden gekozen en zo matcht alles mooi met het huwelijksthema.

Only white for the bride

Het is nog steeds een traditie dat de bruid wit draagt, tenzij de dresscode black & white is, dan mag je uiteraard wit dragen.

Kom niet te vroeg en ook weer niet te laat!

Als er op de uitnodiging 15u staat, kom dan niet al om 14u30. Op dat moment zijn de wedding stylistes en locatieverantwoordelijken de laatste details aan het klaarzetten, briefing geven etc. Zo hoef je ook niet rond te draaien op de locatie en te wachten op een glaasje bubbels :)

Speech tijdens het diner?

Wil iemand van de gasten (getuigen, ouders, nonkel Jef) een speech geven? Dit moet op voorhand doorgegeven worden, zo kan de wedding planner dit bekijken met de catering verantwoordelijke qua timing. Less is more - 5' speech is voldoende ;)

Cadeautjes voor het koppel

Een enveloppe met geld of geld storten op de rekening van het koppel, is altijd een veilige keuze. Vanuit ervaring weet ik dat er nog altijd veel bloemen en planten gegeven worden, maar dit wil het koppel eigenlijk niet. Een paar dagen later vertrekken ze op huwelijksreis en hebben ze hier niets aan. Eerder geld of iets praktisch is een beter idee :)

Wijzigingen op de dag zelf

Heb je van vrienden, familie of kennissen gehoord dat ze er uiteindelijk toch niet bij kunnen zijn? Laat dit dan aan de verantwoordelijke (maƮtre of wedding coƶrdinator) weten; zo kan dit nog aan de keuken doorgegeven worden en kan de tafelschikking aangepast worden.

Credits

Foto: Lovetales by Elvire
Bloemen: Tante Fins
Styling: Pure weddings