De zoektocht naar bruidskledij voor de vrouw

Je bent ten huwelijk gevraagd en nu kan het organiseren beginnen. Als vrouw ben je al heel lang aan het dromen van jouw huwelijkskledij (of het nu een jurk of een broekpak is). 

Laat de kledij aantonen hoe je bent: speels, avontuurlijk, sexy lady, eerder wild/boho, prinses, …
Voor elke vrouw is er een geschikte jurk of broekpak.

Hoe begin je er nu aan?

Kijk eens in bruidsmagazines welke jurken ze daar tonen of volg op instagram/Facebook bruidsboetieks of de merken waarvan jij iets hebt van ‘oh, dit is echt een supermooi en ik zie mij er op mijn huwelijksdag ook in’.

Neem eens een kijkje in de Bruid & Bruidegom magazine voor inspiratie: https://www.bruidenbruidegom.be/

Ga dan dieper graven in de stijl die je wilt en vraag ook eens rond wat de prijzen van zulke jurken/broekpakken zijn, zodat je niet uit de lucht valt en teleurgesteld wordt.

Als je zo ver bent, haal dan Pinterest boven en maak een moodboard van de kledij en stijl die je wilt weergeven.

Maak een afspraak bij de bruidsboetiek, neem jouw moodboard mee en zo kunnen ze jou al verder helpen.

Afspraak maken

Liefst zo snel mogelijk. Het kan zijn dat je bij de eerste boetiek jouw goesting al gevonden hebt, maar dat kan ook pas na 3-4 boetieks. Neem er de tijd voor en neem jouw mama, (schoon)zus en/of beste vriendin mee.

Burgerlijk huwelijk en kerk/ceremonie

Wat draag je nu bij welke gelegenheid?

Ik zie veel bruidjes een kortere jurk of broekpak dragen bij het burgerlijk huwelijk en bij de kerk/ceremonie een lange jurk.

Rembo styling heeft recent hun Civil collection uitgebracht. Bekijk ze hier: https://rembo-styling.com/nl/collecties/civil-collectie/

De traditie zegt dat je als bruid in het wit moet gaan, maar hey, doe waar jij je goed bij voelt. Wil jij in het rood/zwart/paars of een andere kleur trouwen? Do your thing! Zolang de andere gasten maar niets wit aan hebben. 😉

Ben je nog op zoek naar jouw bruidskledij en is het even overweldigend? Ik kan jou helpen met het zoeken naar de juiste bruidsboetiek.

Neem contact op via annick@pureweddings.be

Credits

Foto 1: Joelzfotografie
Foto 2: Kobe Vanderzande
Foto 3: Medialove, Andreas Gijbels