VIER DE LIEFDE IN VLAAMS-BRABANT

We wonen al een aantal jaar in Vlaams-Brabant en ook deze regio heeft heel wat moois te bieden om te genieten van elkaar en de mooie omgeving.

Diest

Sinds anderhalf jaar wonen we in Diest en dit blijft een heel mooie stad waar ik heel trots op ben.

Diest heeft zijn pracht en praal te bieden door de Demer; kuier rond langs de Demer die niet enkel door Diest loopt, maar ook door de omliggende dorpen zoals Zichem, Testelt, Langdorp. Hier kom je zeker mooie plekjes tegen en ook hier kan je kajakken – een absolute aanrader 😉

Hiernaast wil ik jullie ook nog heel mooie plekken in Diest aanraden:

  • de Halve Maan;
  • het Begijnhof (erfgoed!);
  • park Cerckel (een aanrader om hier zeker naartoe te gaan en jullie picknick te verorberen),;
  • de Sint-Jansruïne – heel mooie plek om ten huwelijk gevraagd te worden;
  • het Warandepark;
  • Webbekomsbroek.

Meer info vind je via https://www.toerismediest.be/cat-25/actief/natuur-parken/ en om een picknick te bestellen bij de lokale handelaars kan je via deze link doen: https://www.toerismediest.be/detail-196/picknick/

Averbode

Niet zo ver van Diest ligt Averbode Bos en Heide – een rustpunt tussen de drukte, en ook wel bekend door de Lekdreef, het fietspad tegenover de Abdij van Averbode waar ijskraampjes jou graag van een lekker artisanaal ijsje voorzien. Iets verder heb je de Vijvers waar zich een sterrenrestaurant Collette bevindt. Momenteel is er ook de mogelijkheid om luxueus te glampen, dé perfecte combo van heerlijk eten én overnachten om dubbel te genieten.

Hier vind je interessante sites:

Schulen

In Schulen heb je het Schulensmeer, dat zich bevindt in het natuurgebied Schulensbroek. Aan het meer kan je een romantische wandeling maken, even op het strand zitten of kan je een fiets huren voor een fietstochtje met z’n tweetjes. Je kan er ook gaan surfen als de windmee zit. Korton, dé uitvalsbasis voor een heerlijke namiddag vertoeven.

http://www.schulensmeer.be/natuur

Hoegaarden

De Tuinen van Hoegaarden, tegenover de Sint Gorgoniuskerk en naast het Kapittelhuys, zijn hét plekje in Hoegaarden, die je zeker moet ontdekken. Je kan er urenlang verdwalen en genieten van de mooie planten, kruiden, de mooie magnoliaboom (in het juiste seizoen komen dan ;)).

De Tuinen voorzien op diverse plekken bankjes waar je rustig kunt zitten. Als je de Tuinen binnenstapt aan de kant van de kerk of het Kapittelhuys, ga je helemaal rechtdoor en op het einde heb je nog een mooi parkje (ook wel de Tuin van Heden) genoemd waar je gezellig kan zitten op een bank bij het speeltuintje of op het gras zelf.

http://www.detuinenvanhoegaarden.be/park.php

Zoutleeuw

Ben je op zoek naar een instaproof locatie in het groen? Dan is het Vinne in Zoutleeuw een echte aanrader. In dit mooi natuurgebied kan je langs het grootste meer van Vlaanderen wandelen, even uitrusten op een bankje of genieten op een mooi plekje in het groen. Je kan hier ook paalkamperen om nog langer te genieten van de mooie natuur. Wil je een mooi uitzicht over het meer en omgeving? Dan raad ik zeker aan om de uitkijktoren te beklimmen.

https://www.vlaamsbrabant.be/nl/vrije-tijd-en-toerisme/provinciedomein-het-vinne-zoutleeuw

Leuven

Vertoef je graag in een stad, maar zoek je toch een rustig plekje? De Kruidtuin, de oudste botanische tuin van België, is dan zeker een bezoekje waard. Met zijn prachtige planten, waterpartijtjes en serrecomplex vindt iedereen hier wel zijn gading. Hier kan je een hele dag rondkuieren en gezellig op een bankje zitten.

https://www.toerismevlaamsbrabant.be/producten/bezoeken/bezienswaardigheden/kruidtuin/

Nog op zoek naar andere mooie plekjes in België waar je kan picknicken én een picknickmand kan bestellen? Neem dan zeker een kijkje op https://picknickpoint.be/

Ben je geïnspireerd geraakt en breng je binnenkort een bezoekje aan één of meerdere van bovenstaande plekken? Laat me dan zeker weten hoe je het vond. Dat zou ik héél fijn vinden! Ik wens je alvast heel fijne momenten toe met jullie tweetjes. Geniet van de natuur en de rust, maar vooral van elkaar!

Categories :

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *