VIER DE LIEFDE IN LIMBURG

VERKEN al wandelend ROMANTISCHE PLAATSEN

Ik ontdek zelf veel mooie plekjes tijdens urenlange wandelingen. Wandelen in de natuur of in mooie parken, daar geniet ik heel erg van. De natuur brengt me tot rust, inspireert me. En die rust en romantiek breng ik graag tot bij jullie! Daarom deel ik heel graag met jullie mijn favoriete, romantische plekjes, zodat jullie hier hopelijk evenveel rust, genot en heel veel liefde kunnen ervaren.

Het zijn plekjes waar

  • je mooie uitzichten hebt;
  • je even kan rusten en genieten van de stilte;
  • je ook jouw picknickmand kan uitstallen en
  • je eventueel ten huwelijk gevraagd kan worden.

Mijn roots liggen in Limburg. Ik groeide op in een groene omgeving en leerde al snel heel wat leuke plekjes kennen waar ik nu nog steeds met veel plezier naar terugkeer.

Maasmechelen

Het Nationaal Park Hoge Kempen biedt prachtige uitzichten, leuke plekjes en heel mooie natuur en heeft op verschillende plaatsen een toegangspoort. Ik licht hier drie van mijn favoriete plekken toe.

Wil je je wanen in het Frankrijk van Limburg? Ga dan zeker naar Connecterra, dat gelegen is in de mooie mijnstreek in Eisden. Je kan kiezen uit verschillende wandelroutes. Mijn favorieten? De route langs het water of over de twee terrils om dan te genieten van een adembenemend uitzicht, al zittend op een rots of een bankje te zitten.

Meer informatie kan je hier vinden: https://www.connecterra.be/

Daarnaast heb je in Genk, net zoals Eisden een mijnstreek, het Thorpark. Ook hier kan je op de terril klimmen en genieten van een mooi uitzicht. Het park voorziet heel veel leuke picknickplekjes; tafels onder een tent, maar ook aan het water heb je een houten trapje waar je op kan zitten.

Via de Stad Genk kan je picknickmanden reserveren via deze link (ophalen is dan aan het Mijndepot): https://www.visitgenk.be/nl/eten-en-drinken/picknicken/reserveer-een-picknickmand-enkel-te-reserveren-van-april-tot-en-met-september-2020

De Mechelse Heide is nog zo een parel, waar je kan genieten – zoals de naam het al zegt – van de heide, het zand en je kan ook schaapjes tegenkomen. Je hebt ook een mooi uitkijkpunt met zicht op het Maasland.

Een wandeling langs de Maas die België en Nederland scheidt, is ook echt de moeite. Hier kan je kajakken en even stoppen om jullie picknick op te eten, maar je kan ook mooie wandelingen maken en onderweg even rusten op een bankje en de mooie uitzichten in jou opnemen.

http://www.kajakmaasland.be/

Lommel

Wil je wandelen in de woestijn, omgeven door mooie natuur? Dat kan in de Sahara in Lommel. Je moet maar een klein stukje wandelen vanaf het startpunt en je komt al aan bij de waterplas; haal dat dekentje en de picknickmand boven en geniet van de mooie uitzichten, van elkaar en het lekker eten. Tip én aanrader: ga zeker bij zonsondergang naar deze plek.

Genk

In Genk zelf heb je het Molenvijverpark waar je langs het water kan wandelen, veel verschillende zonnewijzers kan bezichtigen, op een bankje zitten of over brugjes wandelen.

Borgloon

In Borgloon kan je in de mooie natuur het doorkijkkerkje (Reading between the lines – kunstwerk van Gijs Van Vaerenbergh) ontdekken. Het is een mooie plaats om ten huwelijk gevraagd te worden, om gezellig te genieten van het uitzicht, te picknicken en alles in je laten opnemen. Dit is echt de moeite waard!

https://www.borgloon.be/pit-gijs-van-vaerenbergh-reading-between-the-lines

Foto: Liesbeth Engelen

Wil je meer gezellige (picknick)plekken in Limburg ontdekken? Check dan zeker deze website: www.visit.limburg.be en https://picknickpoint.be/

Ben je geïnspireerd geraakt en breng je binnenkort een bezoekje aan één of meerdere van bovenstaande plekken? Laat me dan zeker weten hoe je het vond. Dat zou ik héél fijn vinden! Ik wens je alvast heel fijne momenten toe met jullie tweetjes. Geniet van de natuur en de rust, maar vooral van elkaar!

Categories :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *