Een vrijgezelle organiseren – hoe begin je eraan?

Proficiat! Je bent getuige van de bruid/bruidegom en dat brengt ook zo zijn verantwoordelijkheden met zich mee. Jij bent wellicht degene die zorgt voor de organisatie van een fantastische vrijgezelle waar er later nog over gesproken zal worden. Misschien heeft de bruid/bruidegom al tijdens gesprekken laten vallen hoe hij/zij dit wil – onthoud deze zaken zeker goed. Jij kent hem/haar het best.

Wat de bruid/bruidegom alleen mag weten is de datum en wie er aanwezig zal zijn – vraag gerust een lijstje wie hij/zij op de vrijgezelle wil. Voor de rest mag de bruid/bruidegom relaxen en jij (een klein beetje) stressen om te zorgen voor een fantastische dag of zelfs weekend!

Ken de bruid/bruidegom – types

Er zijn verschillende types bruidjes/bruidegoms. Hun visie op hoe ze hun vrijgezelle willen, verschilt erg van elkaar. Zoek dus naar een formule die echt past bij hem/haar. Ik som ze even op:

TYPE I – Adrenalinekick, yes!

Deze bruid/bruidegom houdt wel van wat actie en avontuur. Hem/haar doe je het meeste plezier met een actieve buitenactiviteit waar hij/zij een kick van krijgt: karten, adventure park, raften, kajakken, klimmen, … Hoe avontuurlijker, hoe beter!

TYPE II – Let’s party

Matthew T Rader @ Unsplash

Staat jouw bruid/bruidegom het liefst uren op de dansvloer? Dan weet je wat jou te doen staat! Organiseer of ga naar een stevig (dans)feest, aangevuld met lekkere tastings en snacks.

TYPE III – Take a breath and … relax

Rachel Park @ Unsplash

Geen luidruchtige, avontuurlijke dingen voor dit type. Dit type doet het liever wat rustiger aan. Denk hier bijvoorbeeld aan: gezellig brunchen, een leuke rustige activiteit, gezellig eten en babbelen. Of wat dacht je van een heerlijke wellness? Manicure, pedicure, massage, sauna, … Bubbels of een ander lekker drankje horen er natuurlijk ook bij.

TYPE IV – Give me some city vibes!

Dit type bezoekt graag (nieuwe) steden en verkent deze graag op een unieke manier. Steden voorzien heel wat leuke activiteiten of je kan samen met de squad zelf één of meerdere activiteiten/opdrachten uitwerken die hij/zij in de stad kan doen. Na een hele dag (of weekend) op avontuur in de stad, mag goed eten en drinken niet ontbreken.

TYPE V – Let’s DIY

Is jouw bruidje/bruidegom iemand die graag iets creatief doet? Graag bijleert? Samen met anderen kan genieten van een leuke activiteit. Dan is de organisatie van een (creatieve) workshop wellicht een gepaste formule voor hem/haar. Denk na over wat zij graag doet of zou willen doen: bloemenkroon maken, potten bakken, make-up, salsa/bachata/Afrikaanse dans, … keuze te over!

Bekijk hier de workshop van Soetkin via Spot workshops.

Vrijgezelle weekend

Glamping Colette @ De Vijvers in Averbode

Zien jullie het wat groter? En hebben jullie een groter budget? Boek dan een huisje of ga glampen – dit is helemaal in én zeker de moeite! Dit kan zowel in het buitenland of in België, om even helemaal weg te zijn, de omgeving te ontdekken en te genieten met de beste vrienden.

Enkele aandachtspunten bij het organiseren van een vrijgezelle:

  • Zorg dat de squad niet al te groot is, een kleinere groep is altijd leuker;
  • Zorg dat je zeker één tot twee keer met de squad hebt afgesproken – zo leren jullie elkaar al kennen en is de sfeer al direct goed;
  • Budget
    • Dit is afhankelijk van hoe ieder zijn/haar mindset is
    • Vind hierin de middenweg
    • Afhankelijk hoe klein/groot het budget per persoon is, kan de vrijgezelle een dag of weekend zijn
  • Brainstorm over wat jullie weten over de bruid/bruidegom en wat hij/zij leuk gaat vinden, NIET wat jullie leuk zouden vinden.

Moesten jullie hulp willen bij de styling van de vrijgezelle, om het gezellig te maken op locatie naar keuze of bij jouw thuis – hierbij kan Pure weddings ook een rol spelen.

Interesse? Stuur dan een mailtje naar annick@pureweddings.be

Alvast heel veel succes met het organiseren!

Categories :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *