Doorbreek de traditie: vraag als vrouw jouw vriend ten huwelijk

Droom jij er al lang van dat jouw vriend op zijn knieën gaat voor jou, maar het komt er niet van? Volgens de traditie weten we dat de man de vrouw ten huwelijk vraagt, maar waarom dit niet doorbreken en als vrouw jouw vriend ten huwelijk te vragen. En denk eraan: het is vooral het gebaar en de betekenis waar het om draait.

Traditie

In Ierland is het een traditie dat vrouwen het initiatief nemen om hun man ten huwelijk te vragen en dit om de 4 jaar op 29 februari (schrikkeljaar).

Die dag staat in het land bekend als Bachelor’s Day, ook wel The Ladies’ Privilege genoemd. In sommige regio’s van het land werd deze dag niet geselecteerd om een aanzoek te doen, maar mochten vrouwen een heel schrikkeljaar lang de vraag stellen aan hun geliefde.

Volgens de legende begon de traditie in het Ierland van de 5e eeuw, toen St. Brigid of Kildare ging klagen bij St. Patrick. Zij vond dat vrouwen veel te lang moesten wachten voordat mannen een huwelijksaanzoek deden. St. Patrick vond er iets op: hij besloot dat vrouwen tijdens het schrikkeljaar op de 29ste februari, de dag die een keer om de vier jaar op de kalender staat, een aanzoek konden doen.

Men spreekt ook over Leap Year of Leap Day. Er bestaat ook een film ‘Leap Year’ over – enkel jammer dat je deze niet meer op Netflix kan kijken…

Wil je deze traditie volgen? Dan is het nog 3 jaar wachten – 2024 is het volgende schrikkeljaar – ófwel volg je jouw gevoel en vraag je jouw vriend gewoon ten huwelijk. 

Wanneer?

Volg hierbij ook jouw gevoel. Hebben jullie een speciale datum, een speciale plaats, gaan jullie op droomvakantie en het is het juiste moment? Go for it!

Zorg voor verrassingen

Hierbij enkele tips die kunnen helpen om jouw vriend ten huwelijk te vragen:

  • Wil je dat er een verlovingsring aan te pas komt? Stel dan subtiel vragen aan jouw vriend of hij dit wil en hoe hij zou willen dat die er uit ziet.
  • is jouw vriend geen fan van ringen? Koop bijvoorbeeld een mooie horloge en laat jullie initialen, een quote, jullie datum,… graveren aan de achterkant van deze horloge. Of laat achteraf een tattoo zetten als jullie liever dit willen dan een ring.
  • Maak het thuis gezellig met kaarsjes, kook zijn favoriet eten (of haal iets uit – zenuwen zullen er ook wel zijn) en geniet van een romantisch diner in jullie stekje.
  • Ga samen picknicken op een gezellig plekje in de natuur.
  • Wil je hem ten huwelijk vragen tijdens een fotoshoot tijdens het gouden uur? Dat kan zeker! Informeer de fotograaf en hij/zij zal zeker mee gaan in jouw vraag en verhaal.
  • Is hij een bier- of wijnliefhebber? Plak op deze flessen een hint of een opdracht die hij moet uitvoeren om zo dichter bij jou te geraken.
  • Breng zijn vrienden op de hoogte van jouw verrassing, zodat zij met hem weggaan en in de tussentijd kan jij alle voorbereidingen doen.

Heel veel succes!

Ben je getriggerd door dit blogartikel en heb je hulp nodig bij de verrassing voor jouw vriend? Ik help hier graag bij!

Je kan mij contacteren via annick@pureweddings.be

Categories :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *